Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 0-792  049 853

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

PIECZYWO ŻYTNIE

WSZYSTKIE
A|B|C|Ć|D|E|F|G|H|I|J|K|L|Ł|M|N|O|Ó|P|R|S|Ś|T|U|W|Y|Z|Ź|Ż

poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 2 godziny - 3 godziny

Drożdże rozkruszamy, mieszamy z łyżeczką cukru w szklance letniej wody...

 

poziom trudności: średni
czas wykonania: powyżej 3 godzin

Mąkę przesiewam do otrąb, osobno rozrabiam drożdże z miodem w pół szklanki ciepłej wody...

 

poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 2 godziny - 3 godziny

 

poziom trudności: łatwy
czas wykonania: powyżej 3 godzin

Mąkę żytnią zalać wrzątkiem, dobrze wymieszać i zostawić w chłodnym pomieszczeniu przez noc...

 

poziom trudności: łatwy

Zakwas: wymieszaj 2 - 3 łyżki mąki razowej żytniej z łyżką ciepłej wody...

 

Chleb Żytni Razowy - Przepis na Chleb Razowy na Zakwasie.

Chleb ten piecze się na kwasie przygotowanym w następujący sposób:...

 
Chleb żytni jest pokarmem codziennym naszego ludu, ponieważ często żyto w naszym kraju powszechnie (...)
 

poziom trudności: średni

Przygotowanie zaczynu: drożdże rozetrzeć z cukrem, rozmieszać z letnią wodą i odstawić...