Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

KUCHNIA JAPOŃSKA

WSZYSTKIE
A|B|C|Ć|D|E|F|G|H|I|J|K|L|Ł|M|N|O|Ó|P|R|S|Ś|T|U|W|Y|Z|Ź|Ż

poziom trudności: średni
czas wykonania: do 30 minut

Wykonujemy tak jak sushi maki tylko nori kładzemy węższym bokiem do siebie...

 

poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina

Ryż wsypać do garnka, przepłukać 3 - 4 razy wodą (aż woda straci mleczny kolor). Wlać wodę (1.5 razy tyle co ryżu)...

 

poziom trudności: łatwy
czas wykonania: do 30 minut

Tuńczyka kroimy ok centrymetrowe kawałki ( można na godzine włożyć do zamrażalnika).

 

poziom trudności: średni
czas wykonania: do 30 minut

Na macie bambusowej kładziemy folię spożywczą a na niej płat nori szerszym bokiem do siebie...

 

poziom trudności: bardzo łatwy
czas wykonania: do 30 minut

Na bambusowej macie układamy płat nori szerszym bokiem do siebie...

 

poziom trudności: łatwy
czas wykonania: do 30 minut

Zwilżamy dłonie. Bierzemy porcje ugotowanego ryżu wielkości małego jajka ( przygotowanie ryżu w przepisie " Ryż do sushi")...

 

poziom trudności: łatwy
czas wykonania: do 30 minut

Do zagotowanej wody dodać miso i dashi, chwile pogotować. Dodajemy sake. Do misek wkładamy karczek...

 

poziom trudności: średni
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina

Jaja bardzo delikatnie rozbełtać, wymieszać z sosem sojowym i wystudzonym odtłusczonym bulionem...

 

poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina

Kurczaka kroimy w kwadraty 2x2 cm, por na odcinki 2 cm...