Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Szpinakowe mieszki z kurkami

Szpinakowe mieszki z kurkami
kod: 100513
poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina
 
• PRZEPIS POLECANY  • DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ : Albert Zygadło
SKŁADNIKI

1,5 szklanki mąka,
2 łyżki cebula posiekana,
do smaku pieprz czarny mielony  ,
do smaku Sól,
50 dag kurki,
3-4 łyżki szpinak mrożony,
1 łyżka oliwa,
1 sztuka jajko,
100 ml woda mineralna gazowana,
100 ml mleko,
1-2 łyżki olej

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Z mąki, mleka, wody mineralnej, jajka i oliwy przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Na koniec dodajemy rozmrożony szpinak i dokładnie mieszamy. Ciasto nie może być gęste. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron.
Kurki oczyszczamy, dokładnie płuczemy. Większe z nich kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości. Na patelni rozgrzewamy olej( lub słoninką) i szklimy na nim cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy kurki i dusimy je przez około 15- 20 minut. Tak podduszone kurki rozkładamy na naleśnikach i spinamy je wykałaczką na kształt mieszka.

 

Albertos1

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie