Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Szarlotka z żurawiną suszoną

Szarlotka z żurawiną suszoną
kod: 1221
poziom trudności: średni
czas wykonania: 1 godzina - 1 godzina 30 minut
 
• DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ : Albert Zygadło
SKŁADNIKI
OPIS PRZYRZĄDZANIA

Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do niej cukier, cukier waniliowy, następnie żółtka jaj, masło i śmietanę. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części i włożyć je do lodówki. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody, dodać cukier do smaku, odrobinę cynamonu i gotować do miękkości dodając pod koniec gotowania suszoną żurawinę. Podduszone jabłka odstawić do wystygnięcia. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszce. Zapiec je przez 10- 15 minut w temp. 180 stopni. Na ciasto wyłożyć jabłka. Pozostałe ciasto rozwałkować, wycinać z niego paski i układać na jabłkach. Ciasto piec przez około 45- 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

 

Albertos1

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie