Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 0-792  049 853

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Polędwica łososiowa

Polędwica łososiowa
kod: 105001
poziom trudności: łatwy
czas wykonania: nie określono
 
• PRZEPIS POLECANY  • NAJNOWSZY 
SKŁADNIKI

Schab  wieprzowy 2 kg

Peklosól 100g

Ziele angielskie 1 łyżeczka

Pieprz czarny 1 łyżeczka

Liść laurowy 5 listków

Kolendra 1 łyżeczka

Jałowiec 1 łyżeczka

Czosnek 5 ząbków

Cukier 1 łyżeczka

Litr wody

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Odlać 200ml wody do garnka, dodać przyprawy (bez czosnku i peklosoli) i zagotować pod przykrywką (10 minut). W pozostałej wodzie rozpuszczamy peklosól i dodajemy grubo pokrojony czosnek. Wystudzony wywar z przypraw dodajemy do solanki i przelewamy do pojemnika w którym będziemy peklować schab.

Obrobiony schab wkładamy do solanki i przenosimy do chłodnego pomieszczenia(lub lodówki) . peklujemy 8-10 dni, codziennie przewracając.  Upeklowaną polędwicę wyjąć, opłukać ciepłą wodą i osuszyć w przewiewie przez 3-4 godziny.

Następnie w polędwicy robimy mały otwór (około 6 cm od jednego z końców) i zawiązujemy sznurek lub pakujemy mięso w siatkę. Wędzimy ciepłym dymem przez 6 godzin do uzyskania w mięsie temperatury 50-55 stopni. Wkładamy na noc do lodówki. GOTOWE

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie
Zobacz nasze produkty

Przyprawia się nim zupy, sosy, sałatki, marynaty do różnych mięs, łącznie z dziczyzną, również kapustę włoską, fasolę, groch, soczewicę, gulasz, jaja, sery, pomidory, ryby, warzywa faszerowane i wiele innych potraw.

cena: 8,49 zł
 

PRZYPRAWA do marynaty, zup, sosów, mięs, gulaszu, kurczaka, pasztetów, gotowanych ryb.

Liść laurowy nadaje potrawom korzenny zapach i gorzkawy smak...

cena: 7,99 zł
 

Atestowana peklosól firmy Ciech

cena promocyjna: 1,90 zł
cena: 2,00 zł
 

Atestowana peklosól firmy Ciech

cena promocyjna: 2,50 zł
cena: 3,00 zł
 

Atestowana peklosól firmy CiECH

Dawkiowanie :

Kiełbasy 18g/kg masy mięsnej

Zalewa peklarska 80-90g/litr wody - litr zalewy na 2kg miesa.

cena promocyjna: 29,00 zł
cena: 32,00 zł
 

NAJWYŻSZEJ JAKOSCI SZNUREK WĘDLINIARSKI (NICI WĘDZARNICZE) 100 GRAM

cena promocyjna: 3,50 zł
cena: 4,00 zł
 

NAJWYŻSZEJ JAKOSCI SZNUREK WĘDLINIARSKI (NICI WĘDZARNICZE) 100 GRAM

cena promocyjna: 6,00 zł
cena: 7,00 zł
 

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI SZNUREK WĘDLINIARSKI (NICI WĘDZARNICZE) 100 GRAM

cena promocyjna: 9,50 zł
cena: 11,00 zł
 

JAŁOWIEC MIELONY

cena promocyjna: 4,50 zł
cena: 5,00 zł