Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

 

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Pikantne owoce morza w cieście piwnym

Pikantne owoce morza w cieście piwnym
kod: 069001
poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina
 
• PRZEPIS POLECANY 
SKŁADNIKI

Mieszanka owoców morza 500g (małże, kalmary, krewetki itp.)

Paluszki krabowe 1 paczka

Jasne piwo ¼ litra

Jajka 2szt

Mąka ok. ¼ kilograma

Sos chilli 100ml

Oliwa 1 łyżka

Sól

Olej do głębokiego smażenia

 

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Przygotować ciasto: żółtka wymieszać z piwem, posolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencje ciasta naleśnikowego. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem, dodać oliwę, wymieszać.

Rozmrożone i przepłukane owoce morza oraz paluszki krabowe  umieszczamy w misce. Zalewamy sosem chilli (można troszkę posolić) i zostawiamy na 5minut. W rondelku rozgrzewamy tłuszcz.

Za pomocą szczypiec maczamy każdy kawałek owoców morza w cieście i smażymy ok. 2-3minut do uzyskania złotego koloru. Pierścienie kalmara nie można smażyć dłużej niż 3-4 minuty bo stają się gumowate.

Smacznego

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie