Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

 

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Muszle mięsno – szpinakowe

Muszle mięsno – szpinakowe
kod: 999018
poziom trudności: średni
czas wykonania: 1 godzina 30 minut - 2 godziny
 
• PRZEPIS POLECANY  • DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ
SKŁADNIKI

1 opakowanie makaronu - muszle duże

1 opakowanie mrożonego szpinaku

1 kg mięsa indyczego mielonego

30-35 dag białego tłustego sera lub pleśniowego (wtedy trochę mniej)

1 duża cebula

1 łyżka oliwy z oliwek

2-3 ząbki czosnku

Ser żółty do posypania (parmezan lub mozarella)

1 szklanka mleka

1 ½ łyzki mąki

1 mała puszka koncentratu pomidorowego

Gałka muszkatołowa, pieprz, sól , Vegeta , oregano, tymianek, sos sojowy, ketchup, vegeta

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Muszle gotować w osolonej wodzie 10 minut. Wystudzić.

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić drobno posiekaną cebulę. Zeszklić. Dodać zamrożony szpinak. Dusić na małym ogniu, aż do odparowania wody. Dodać przeciśnięty czosnek, doprawić solą, pieprzem. Odstawić na bok do ostudzenia. Ostudzoną masę wymieszać z rozdrobnionym serem.

Mięso wrzucić na rozgrzaną patelnię teflonową (bez tłuszczu). Przesmażyć . Doprawić sosem sojowym i ketchupem.

Przygotować sos beszamelowy. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać 1 ½ łyżki mąki i zrumienić na złoty kolor. Dodać szklankę mleka i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Przygotować sos pomidorowy. Koncentrat pomidorowy rozcieńczyć wodą, przyprawić Vegetą i ziołami.

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie