Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Mielonka w osłonce barierowej

Mielonka w osłonce barierowej
kod: 110010
poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina
 
• PRZEPIS POLECANY  • NAJNOWSZY 
SKŁADNIKI

Wieprzowina klasy drugiej 1kg

peklosól  20g

pieprz czarny ½ łyżeczki

czosnek 3 zmiażdżone ząbki

majeranek otarty 1-2 łyżeczki

kolendra mielona ½  łyżeczki

żelatyna 2 łyżeczki

zimna woda 50ml

osłonki poliamidowe o średnicy 50mm - ok. 1m

 

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Wieprzowinę mielimy na sitku 8mm.

Dodajemy dodatki i dokładnie wyrabiamy mięso do uzyskania kleistości.

Osłonki poliamidowe tniemy na kawałki 20-25cm.

Z jednej strony zawiązujemy mocno sznurkiem i z pomocą łyżki przystępujemy do napełniania ( najlepiej użyć nadziewarki do wędlin).

Staramy się napełniać jak najściślej. Zawiązujemy i umieszczamy w lodówce na 12 - 24 godziny.

Wkładamy do garnka i parzymy 40-50 minut w temperaturze 75 - 80 stopni. Wyjmujemy i chłodzimy w zimnej wodzie przez 15 - 20 minut.

Wkładamy na 8 - 10 godzin do lodówki.

Gotowe.

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie
Zobacz nasze produkty

Przyprawia się nim zupy, sosy, sałatki, marynaty do różnych mięs, łącznie z dziczyzną, również kapustę włoską, fasolę, groch, soczewicę, gulasz, jaja, sery, pomidory, ryby, warzywa faszerowane i wiele innych potraw.

cena: 8,49 zł
 

Przyprawia się nim zupy, sosy, sałatki, marynaty do różnych mięs, łącznie z dziczyzną, również kapustę włoską, fasolę, groch, soczewicę, gulasz, jaja, sery, pomidory, ryby, warzywa faszerowane i wiele innych potraw.

cena: 7,99 zł
 

PRZYPRAWA do wędlin, pasztetów, peklowania szynek.

Aromat dojrzałych owoców jest słodki korzenny z pieprzowo-balsamiczną nutą a smak łagodny, słodki, lekko palący...

cena promocyjna: 5,99 zł
cena: 6,49 zł
 

PRZYPRAWA do tłustych mięs, zupy grochowej i fasolowej a zwłaszcza flaków, kiełbas i innych wędlin.

Nadaje wspaniały smak zupom warzywnym i rybnym.

 

cena: 5,49 zł
 

Atestowana peklosól firmy Ciech

cena promocyjna: 1,90 zł
cena: 2,00 zł
 

Atestowana peklosól firmy Ciech

cena promocyjna: 2,50 zł
cena: 3,00 zł
 

Atestowana peklosól firmy CiECH

Dawkiowanie :

Kiełbasy 18g/kg masy mięsnej

Zalewa peklarska 80-90g/litr wody - litr zalewy na 2kg miesa.

cena promocyjna: 29,00 zł
cena: 32,00 zł
 

KOLENDRA MIELONA

cena promocyjna: 4,00 zł
cena: 5,00 zł