Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Mięsiwo kanapkowe

Mięsiwo kanapkowe
kod: 999108
poziom trudności: łatwy
czas wykonania: powyżej 3 godzin
 
• NAJNOWSZY 
• DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ : Joanna Sobecka
SKŁADNIKI

2 kg schabu lub piersi z indyka lub łopatki
2 l wody
1/3 - 1/2 szklanki soli (wedlug smaku i rodzaju kawałka mięsa, jeśli kawałek jest płaski jak w przypadku schabu można dać mniej, jesli jest to bryłka mięsa np. łopatka to można dać więcej)

1 łyżka cukru
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
4-6 ząbków czosnku
2 łyżki majonezu lub musztardy
1 cebulka
przyprawy: liść laurowy, 3-4 kulki ziela angielskiego, kolendra, cząber, 3-4 kulki owoców jałowca,  majeranek lub/oraz inne wg wlasnego uznania

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Wieczorem wodę wymieszać ze wszystkimi przyprawami i majonezem (musztardą). Całość zagotować i wystudzić. Do zimnej zalewy dodać kawałek mięsa. Doprowadzić do wrzenia i pogotować 5 minut. I w takim stanie zostawić mięso w garnku przykrytym pokrywką na całą noc. Rano znów doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Przykryć. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie wyjąć mięso. W przypadku łopatki, wyciągam ją z zalewy i sprawdzam, w razie czego gotuję ją jeszcze raz 5 minut i zostawiam do ostygnięcia. Gdy będzie gotowe - kroić w plastry, podawać do pieczywa, najlepiej z chrzanem albo z ćwikłą :)

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie
Zobacz nasze produkty

PRZYPRAWA do wędlin, pasztetów, peklowania szynek.

Aromat dojrzałych owoców jest słodki korzenny z pieprzowo-balsamiczną nutą a smak łagodny, słodki, lekko palący...

cena promocyjna: 5,99 zł
cena: 6,49 zł
 

PRZYPRAWA do tłustych mięs, zupy grochowej i fasolowej a zwłaszcza flaków, kiełbas i innych wędlin.

Nadaje wspaniały smak zupom warzywnym i rybnym.

 

cena: 5,49 zł
 

Ziele cząbru jest doskonałą PRZYPRAWĄ dla wszelkich potraw z roślin strączkowych, klasycznym dodatkiem do zupy fasolowej.

PRZYPRAWA nadaje się także do przyprawiania niektórych sałatek, potraw z grzybów, ryb, królika, do wędlin.

cena: 5,99 zł
 

CZĄBER SUSZONY

cena promocyjna: 2,50 zł
cena: 4,00 zł
 

KOLENDRA MIELONA

cena promocyjna: 4,00 zł
cena: 5,00 zł
 

KOLENDRA ZIARNO

cena promocyjna: 3,50 zł
cena: 5,00 zł
 

MAJERANEK MIELONY

cena promocyjna: 3,50 zł
cena: 4,00 zł
 

MAJERANEK OTARTY

cena promocyjna: 2,50 zł
cena: 3,00 zł
 

ZIELE ANGIELSKIE MIELONE 100G

cena promocyjna: 5,00 zł
cena: 6,00 zł