Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Kociołek czyli

Kociołek czyli
kod: 999028
poziom trudności: bardzo łatwy
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina
 
• PRZEPIS POLECANY  • NAJNOWSZY 
• DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ
SKŁADNIKI

2 kg ziemniakow
0,5 kg kiełbasa zwyczajna
kawałek boczku ( opcjonalnie )
4 duże cebule
ziele angielskie
liście laurowe
liscie białej kapusty
pieprz
sól

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Ziemniaki obieramy i kroimy w niezbyt cienkie plastry. Kielbase kroimy w kostke, jesli chcemy mozemy dodac boczek pokrojony tak samo. Cebulę kroimy w piórka lub kostke - jak kto woli.
Naczynie w ktorym bedziemy przygotowywac danie wykładamy liścmi białej kapusty - wystarczy jedna warstwa. Na spod wysypujemy troszke kiełbasy i/lub boczku, na to ziemniaki, pozniej cebulę i tak warstwami układamy wszystkie składniki.

Na kazde "pietro" dodajemy przyprawy, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Wierzch przykrywamy liściem kapusty. Naczynie przykrywamy i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach tak dlugo az ziemniaki beda miekkie, pamietaac o tym by od czasu do czasu calosc delikatnie przemieszac sciagajac uprzednio wierzchni lisc kapusty. Dodam tylko ze ta kapusta nie jest składnikiem koniecznym.

P.S. Jesli w naczyniu zbierze sie duzo "sosu" ( zdarzyc sie tak moze gdy np kiełbaska jest bardzo tlusta, wiele zalezy tez od ziemniakow ) na jakies 10 minut przed wyjęciem potrawy z piekarnika mozemy zdjąc pokrywe z naczynia.

Goplana

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie