Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
kod: 1000522
poziom trudności: średni
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina
 
• NAJNOWSZY 
• DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ : Iwona Matrac
SKŁADNIKI

2 opakowania ciasta francuskiego,
2 filety z kurczaka podwójne,
do smaku pieprz czarny mielony,
do smaku Sól,
do smaku papryka słodka mielona,
1 puszka ananasa,
1 jajko

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie każdego fileta dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką, Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na pół. Na każdy kawałek ciasta kładziemy na środku mięso, a na wierzch układamy plasterek ananasa odciśniętego z soków. Po prawej i lewej stronie fileta, ciasto rozcinamy, tworząc ok 5- 6 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy jednak zrobić niewielkie "szpary" tak by mięso oddychało. Gotowe smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-25 min. pieczemy w temp. 200'C. Smacznego !!

 

Iwusia

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie
Zobacz nasze produkty
NASZA FAWORYTA - DZIĘKI TEJ MIESZANCE WYKONACIE PAŃSTWO WSPANIAŁE KIEŁBASY W JELITACH NATURALNYCH JAK (...)
cena promocyjna: 9,00 zł
cena: 10,00 zł
 

Przyprawa poprawia i podkreśla smak zup, sosów, sałatek oraz wszystkich potraw z mięsa i ryb.

cena: 16,99 zł
 

Przyprawa do mięs, zup, warzyw, sosów.

cena: 6,99 zł
 

Bardzo ostra przyprawa do zapiekanek, dań z jaj i makaronu, pieczonego drobiu i sosów.

cena: 7,49 zł
 

Przyprawia się nim zupy, sosy, sałatki, marynaty do różnych mięs, łącznie z dziczyzną, również kapustę włoską, fasolę, groch, soczewicę, gulasz, jaja, sery, pomidory, ryby, warzywa faszerowane i wiele innych potraw.

cena: 8,49 zł
 

Przyprawia się nim zupy, sosy, sałatki, marynaty do różnych mięs, łącznie z dziczyzną, również kapustę włoską, fasolę, groch, soczewicę, gulasz, jaja, sery, pomidory, ryby, warzywa faszerowane i wiele innych potraw.

cena: 7,99 zł
 

Przyprawa ta stosowana jest do przyprawiania białych mięs, białych sosów, pasztetów, ryb i serów. Podnosi walory smakowe sałatek, zup, dań z warzyw, podrobów i jaj oraz soków warzywnych.

cena: 10,49 zł
 

Przyprawa ta stosowana jest do przyprawiania białych mięs, białych sosów, pasztetów, ryb i serów. Podnosi walory smakowe sałatek, zup, dań z warzyw, podrobów i jaj oraz soków warzywnych.

cena: 10,49 zł
 

Papryka może być używana w kuchni do potraw mięsnych, do sosów, twarogów, wędlin, sałatek, potraw z ryb, ryżu i drobiu.

cena: 7,99 zł