Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

 

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Eklerki

Eklerki
kod: 100586
poziom trudności: średni
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina
 
• DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ : Iwona Matrac
SKŁADNIKI

1,5 szklanki mąki,
1,5 szklanki wody,
5 jajek ,
3/4 kostki margaryny,
szczypta solil,
1,5 łyzeczki proszku do pieczenia,
2 opakowania bitej śmietany,
do smaku kakao,
do smaku cukier puder

OPIS PRZYRZĄDZANIA

W garnku rozpuszczamy margarynę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy i cały czas mieszamy, aż składniki się połączą a masa będzie odchodziła od garnka. Pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajka i mieszamy dokładnie. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy w formie prostokąta. Pieczemy ok 30 min w temp. 200'C. Gotowe pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie kroimy na pół i ponownie za pomocą szprycy nakładamy bitą śmietanę i przykrywamy wierzchem. Posypujemy cukrem pudrem, a następnie kakao. Smacznego !!

 

Iwusia

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie