Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Czekoladowy jeżyk

Czekoladowy jeżyk
kod: 444444
poziom trudności: średni
czas wykonania: 1 godzina - 1 godzina 30 minut
 
• PRZEPIS POLECANY  • NAJNOWSZY 
• DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ
SKŁADNIKI

biszkopt: 4 jajka, 12dag cukru, 12dag mąki, szczypta proszku do pieczenia

krem: 4 jajka, 1 kostka masła, 0,5 kostki margaryny, 8 łyżek cukru, 1 cytryna, 1-2 łyżki kakao, spirytus do smaku

4 banany, 4 kiwi, czekolada orzechowa, 1 czekolada mleczna, 1 czekolada deserowa, 2 paczki migdałów, 20 dag orzechy włoskie, dżem wiśniowy

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Upiec 2 biszkopty na blaszce 40/60cm i 1 biszkopt na dużej blaszce.

Z mniejszych biszkoptw wykroić kształ jeżyka. Jajka z cukrem ubić na parze i ostudzić, połączyć z roztarym masłem z margaryną w jednolitą masę. Delikatnie wkręcić w masę cytrynę i spirytus do smaku. Do 3/4 części dodać kakao. Nałożyć krem na wykrojony biszkopt i przekładać na przemian banany, kiwi, orzechy, dżem, czekolada orzechowa.

Wierzch jeżyka przykryć cienkim biszkoptem, uprzednio wysmarowanym kremem. Ponownie wysmarować kremem i polać rozpuszczoną czekoladą mleczną i deserową Wbijać kolce z migdałów, które należy obrać ze skórki, pokroić i lekko zrumienić na patelni.

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie