Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Cynaderki w sosie pieczarkowym

Cynaderki w sosie pieczarkowym
kod: 888002
poziom trudności: średni
czas wykonania: 30 minut - 1 godzina
 
• PRZEPIS POLECANY  • NAJNOWSZY 
• DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ
SKŁADNIKI

4 nerki wieprzowe
25 dkg pieczarek
2 cebule
50g masła
1 szkl. bulionu warzywnego
1 łyżka mąki
2 łyżki natki pietruszki
1/2 kieliszka czerwonego pół słodkiego wina  np. Madera
pieprz
sól

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Nerki rozdzielić, oczyścić z błon i tłuszczu, dokładnie umyć zmieniając kilkakrotnie wodę i osuszyć. Przeciąć wzdłuż na pół każdą nerkę, otoczyć w jarzynce, mące i obsmażyć na rozgrzanym maśle po 3 min. z każdej strony, aż do zrumienienia.

Wyjąć i odsączyć z tłuszczu. Na patelnię włożyć teraz oczyszczone i pokrojone pieczarki oraz cebulę i smażyć około 5 min., aż się zrumienią.

Doprawić pieprzem, wlać bulion i zaprawić sos łyżeczką mąki, zagotować. Do sosu włożyć nerki, polać winem  i pod przykryciem dusić na wolny ogniu około 20 min., aż będą miękkie.

Podawać posypane pietruszką.

 

login helas

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie