Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Ciasto a' la tulipan

Ciasto a' la tulipan
kod: 999113
poziom trudności: średni
czas wykonania: 1 godzina - 1 godzina 30 minut
 
• NAJNOWSZY 
• DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ : Albert Zygadło
SKŁADNIKI
OPIS PRZYRZĄDZANIA

Miękkie masło roślinne lub margarynę zmiksować z żółtkami jaj i cukrem, następnie dodać cukier waniliowy. Do masy przesiać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować dodając olej. W międzyczasie ubić sztywną pianę z białek dodając do nich szczyptę soli. Do masy dodawać po łyżce białek delikatnie je mieszając. Masę podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać kisiel o smaku cytrynowym, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel o smaku wiśniowym i do ostatniej mak. Masy przekładać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki w takiej właśnie kolejności. Po przełożeniu wszystkich mas( jedna na drugą) należy " przeciąć" masę wzdłuż nożem. Wstawić do piekarnika i piec przez około 50- 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie