Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

 

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Chleb razowy na miodzie

Chleb razowy na miodzie
kod: 304005
poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 1 godzina 30 minut - 2 godziny
 
• PRZEPIS POLECANY 
SKŁADNIKI

1.2 kg razowej

2 łyżki brązowego cukru

3 łyżki miodu

łyżka soli

5 dag masła

0.5 litra wody

1 łyżeczka białego cukru

2 dag suszonych drożdży

tłuszcz do posmarowania blachy

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Mąkę przesiać. Brązowy cukier, miód, sól i stopione masło zalać 400 ml wrzącej wody, wymieszać. Biały cukier rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, wsypać drożdże, wymieszać, odczekać 10 minut.

Przelać do miski z ostudzo­nym płynem, mieszając dodawać mąkę. Wyrabiać przez 10 minut. Odstawić do wyrośnięcia. Uformować chleb, piec 30 minut w temperaturze 190°C.

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie