Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

 

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Chleb cebulowy

Chleb cebulowy
kod: 304006
poziom trudności: nie określono
czas wykonania: nie określono
 
• PRZEPIS POLECANY  • DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ
SKŁADNIKI

1250 g mąki pszenno-razowej

250 g mąki żytnio-razowej

50 g drożdży

3/4 l ciepłej wody

150 g smażonej cebul

2 płaskie łyżeczki soli z mikroelementami

1 płaska łyżeczka mielonego kminku

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Mąkę zmieszać w misce, drożdże rozpuścić w 1/8 l ciepłej wody i wlać do mąki. Dodać resztę ciepłej wody i wszystkie pozostałe składniki, ciasto dobrze wyrobić. Oprószyć mąką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

Uformować chleb i włożyć na wysmarowaną olejem blachę, pozostawić na około 20 minut do powtórnego wyrośnięcia, posmarować wodą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny przy temperaturze około 220°C. Przed wyjęciem z piekarnika po raz drugi posmarować wodą

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie