Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

CHLEB WIEJSKI

CHLEB WIEJSKI
kod: 304001
poziom trudności: nie określono
czas wykonania: nie określono
 
• PRZEPIS POLECANY  • NAJNOWSZY 
SKŁADNIKI
  • 0.3 kg mąki pszennej
  • 0.15 kg mąki żytniej
  • Torebka drożdży lub 40 g świeżych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju
  • 150 ml żurku
  • Ok. 250 ml letniej wody

 

OPIS PRZYRZĄDZANIA

 

Mąkę mieszamy z solą cukrem drożdżami i otrębami. Dolewamy wodę i dokładnie wyrabiamy. Pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ponownie wyrobić przełożyć do naoliwionej foremki.

Pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Rozgrzać piekarnik do 250 stopni. Do piekarnika włożyć metalową miseczkę z wrzącą wodą. Posmarować wierzch chleba wodą (za pomocą pędzelka).Piec około 45 minut.

20 minut po wyjęciu z piekarnika wyjąć chleb z formy i pozostawić pod ściereczką do wystygnięcia.

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie