Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Bulion grzybowy

Bulion grzybowy
kod: 062003
poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 2 godziny - 3 godziny
 
• PRZEPIS POLECANY 
SKŁADNIKI

Włoszczyzna bez kapusty 1 pęczek

Suszone grzyby 3-5dkg

Cebula 2szt

Czosnek 3 ząbki

Liść laurowy 3szt

Ziele angielskie 3szt

Pieprz czarny ziarnisty 10szt

Sól do smaku

Olej 1 łyżka

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy (szklimy) na oleju. Warzywa obieramy i razem z grzybami dokładnie opłukujemy.

Wszystko razem umieszczamy w garnku i zalewamy dwoma litrami  zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem dwie godziny. Wyłączamy, przecedzamy przez dość gęste sito do drugiego garnka.

Otrzymaliśmy pyszny bulion grzybowy, który używamy do przygotowania innych zup (grzybowa, kwaśnica, żurek itp.) bez kostek rosołowych. Pozostały bulion mrozimy w pojemniczkach lub torebkach do lodu.

Z grzybów możemy przygotować pierożki.

Smacznego.

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie