Twój koszyk
Ilość produktów: 0
Łączna kwota: 0,00 zł
Informacja o przesyłkach

 

 

KURIER

PACZKI DO 30 KG

PRZELEW 20 ZŁ

POBRANIE 24 ZŁ

POCZTA POLSKA

OPŁATY ZALEŻNE OD WAGI PODUKTÓW

 

Skontaktuj się z nami

biuro@zdrowodomowo.pl

tel. 731 636 071

Newsletter
W pole poniżej wpisz swój adres
e-mail jeżeli chcesz otrzymywać
od nas najnowsze informacje.
Zapisz się
Reklamy

Angielka z ziemniakami

Angielka z ziemniakami
kod: 302005
poziom trudności: łatwy
czas wykonania: 1 godzina - 1 godzina 30 minut
 
• PRZEPIS POLECANY  • DODANY PRZEZ INTERNAUTĘ
SKŁADNIKI

2 dag drożdży

5 dag cukru

0.5 l mleka

1 kg mąki pszennej

30 dog ugotowanych ziemniakom

sól łyżeczka

woda

łyżka czarnuszki

tłuszcz do posmarowania formy

OPIS PRZYRZĄDZANIA

Drożdże rozdrobnić, połączyć z cukrem i połową mleka, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, połączyć z zaczynem droż­dżowym, przetartymi ziemniakami, solą, czarnuszką i pozostałym mlekiem lub wodą. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Gdy ciasto podwoi swoją objętość, włożyć je do dwóch podłużnych foremek posmarowanych tłuszczem lub uformować wałki. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Następnie posmarować letnią wodą, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec 45minut.

Zobacz co sądzą nasi użytkownicy o tym przepisie